Eski Tarih

Hz. Süleyman’ın Hayatı

Hz. Süleyman Kimdir ?

Eski Tarih sayfası adı altında Cinlere Hükmeden ve Hayvanlar ile konuşabilen bir peygambere yer veriyoruz. Akıl almaz hayatı ve mucizeleri Allah c.c. tarafından verilen peygamberlik emri, sırlarla dolu hayatını sizler için derledik gelin hep beraber yazımıza göz atalım ;

O, cinlere hükmedebiliyor, onları emri altında çalıştırabiliyordu. Hayvanların dilinden anlayıp onlarla konuşabildiği gibi, rüzgarlarda onun emrine verilmişti. Zenginliği ve sahip olduğu hazinesi dünya üzerinde görülmemiş cinstendi. öyle ki günümüzde bile birçok kişi onun hazinesinin peşine düşmüş durumda. Gözünüzde bir şey Canlandırmanızı istiyoruz. İşe veya alışverişe gitmek için evinizden çıktığınızda, fakat o da ne ? sokakta gördüğünüz insanlarda ürpertici bir değişiklik var. Yollarda büyük bir kargaşa hakim. İnsanların yüzleri değişmiş bir yandan kahkaha atıyorlar, bir yandan da bağırıp diğer insanlara saldırıyorlar. Adeta bir zombi filmi sahnesindesiniz. Böyle bir durumun sadece filmlerde olabileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Çünkü günümüzden binlerce yıl önce tamda böyle bir olay yaşandı. Ne olmuştu insanlara böyle ? duyacaklarınız biraz ürpertici gelebilir. Cinler aleminin sakinleri bizim tarafımıza geçerek insanlara saldırmışlardı. Yanlış duymadınız ! İnsanların içine giren cinler ülkede büyük bir kaos başlattılar. İnsanlık tarihinin en ilginç olaylarından biri olan bu hadise Hz. Süleyman peygamberin döneminde yaşandı. Ama onun tanık olduğu olaylar bu duyduklarınız yanında bir hiç. Dilerseniz Hz. Süleyman’ın hayatının ilk dönemlerinden devam edelim.

Tarih milattan önce 970. Günümüzden yaklaşık üç bin yıl kadar önce Gazze’de bir bebek dünyaya geldi. Daha çocuk yaşta ülkesinin başına geçerek dünyaya hakim olan tarihin gelmiş geçmiş dört büyük hükümdarından biri olacağının henüz kimse farkında değildi. Tabi en önemlisi ise, ne hükümdarlığı ne çocuk yaşta sahip olacağı zenginlikti. Her Şey’den önce o, yüce Allah’ın kendisine peygamberlik verdiği bir kişi olacaktı. Hz. Süleyman peygamber henüz 12 yaşlarında iken bile, onun diğer çocuklardan farklı olduğu belli oluyordu. O dönem ülkenin başında bulunan Hz. Davut’un oğluydu Hz. Süleyman. Fakat Hz. Davut’un tek oğlu değildi. Hz. Süleyman’ın 18 tane daha erkek kardeşi vardı.

Peki nasıl oldu da Hz. Davut’un ölümünden sonra hükümdarlık Hz. Süleyman’a geçti ? ne oldu da babası 19 oğlundan onu seçmişti. Hz. Davut oldukça sezgileri kuvvetli ve rabbine gönül bağı ile bağlı olduğundan Hz. Süleyman’ı tüm oğulları arasından seçmeye karar vermişti. Fakat dönemin İsrailoğulları bu duruma karşı çıkmışlardı. Çünkü Hz. Süleyman daha 12 yaşındaydı. Kardeşleri arasında daha yetişkin ve güçlü olanları bulunmaktaydı. Fakat Hz. Davut doğru bir karar verdiğine inanıyordu. İsrailoğulları’nın da bu karardan tatmin olmaları için oğulları arasında halkın gözü önünde bir imtihan gerçekleştirdi. Oğullarına bir soru yöneltti. Doğruluğu diğer cüzlerin doğruluğuna bozukluğu da diğer cüzlerin bozukluğuna Sebeb olan nedir? Herkes kendisine göre bir cevap verdi. Fakat aralarından bir cevap İsrailoğullarının da hoşuna gitmişti. Soruyu Kalp’tir diye yanıtlamıştı Hz. Süleyman. Ve herkesin gözüne girmişti.

Hz. Davut’un elinde cennetten gelmiş, çok önemli bir alet bulunuyordu. Bunu ölmeden önce oğlu Hz. Süleyman’a hediye etti. Bir yüzük. Bu yüzük cennet iken ilk insan Hz. Adem peygambere hediye edilmişti. Ve üzerinde günümüze kadar çok az insanın ve sadece meleklerin haricinde kimsenin bilmediği, ve tüm kapıları açabilen ona sahip olabilen kişiye, büyük bir güç veren İsmi-azam yazılıydı. Bu yüzük dünyada iken, Allah’ın izni ile Cebrail meleği tarafından getirildi. Yüzük artık Hz. Süleyman’a geçmişti. Bundan böyle yüzüğü kullanarak Cinleri, hayvanları ve Rüzgarı emri altına alabilecekti. Hz. Süleyman kimdir ? başlığı adı altında peygamberin sırlarla dolu hayatını siz değerli okuyucularımıza yansıtmış olduk. Hayatını merak ettiğiniz peygamberlerimizin isimlerini yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Editör : TOLGA TAŞCI

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir